Sziszikeccs - Konyhám ízei

Mákos guba torta

Délután szülinapra megyünk, és gondoltam, meglepem az ünnepeltet egy tortával. Sokáig gondolkoztam, milyen ízesítésű legyen, végül a mákos guba torta mellett döntöttem. Külön-külön nagyon finomak az összetevők, biztos vagyok benne, hogy az összhatás is remek lesz. Felvágni itthon nem tudom, így lehet, hogy szeletelve nem lesz kép róla.  

Most névnapra készítettem 🙂 Úgy látszik, ez nálam ajándéktorta lesz, amit felszeletelve nem láthatunk 😀

 

Guba:

10 db kifli (az eredeti recept 12-t írt, nekem ennyivel is púposan lett a tortaformám)

1 l tej

3 db tojássárgája

10 dkg margarin

6 kanál cukor

10 dkg mazsola (elhagyható, én se tettem bele, nem mindenki szereti nálunk)

1 citrom reszelt héja

15 dkg darált mák

Krém:

1 csomag vaníliás puding

4 kanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

4 dl tej

4 db tojássárgája

15 dkg margarin (bár én csak ötöt tettem bele, nem szeretem annyira a vajkrémes ízt)

Tetejére:

3 dl cukrászhab

tortadara vagy mák

 

A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat és a mákot összekeverjük. Belemártogatjuk a felkarikázott kiflit, majd kikent tortaformába szorosan belenyomkodjuk. (Én a sorok közé is szórtam egy kis mákot. ) 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A pudingport elkeverjük egy kis tejjel, majd a vaj kivételével mindent hozzáadunk, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. Ezt rásimítjuk a guba tetejére, majd felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük. 

 

Legelső próbálkozás 🙂 Ezt késő este csináltam, az elkészült krémes guba egy éjszakát a hűtőben állt, és csak másnap reggel tettem rá a tejszínt. 

 

DSCN2363p

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!