Délután szülinapra megyünk, és gondoltam, meglepem az ünnepeltet egy tortával. Sokáig gondolkoztam, milyen ízesítésű legyen, végül a mákos guba torta mellett döntöttem. Külön-külön nagyon finomak az összetevők, biztos vagyok benne, hogy az összhatás is remek lesz. Felvágni itthon nem tudom, így lehet, hogy szeletelve nem lesz kép róla.
Most névnapra készítettem 🙂 Úgy látszik, ez nálam ajándéktorta lesz, amit felszeletelve nem láthatunk 😀
Guba:
10 db kifli (az eredeti recept 12-t írt, nekem ennyivel is púposan lett a tortaformám)
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg margarin
6 kanál cukor
10 dkg mazsola (elhagyható, én se tettem bele, nem mindenki szereti nálunk)
1 citrom reszelt héja
15 dkg darált mák
Krém:
1 csomag vaníliás puding
4 kanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tej
4 db tojássárgája
15 dkg margarin (bár én csak ötöt tettem bele, nem szeretem annyira a vajkrémes ízt)
Tetejére:
3 dl cukrászhab
tortadara vagy mák
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat és a mákot összekeverjük. Belemártogatjuk a felkarikázott kiflit, majd kikent tortaformába szorosan belenyomkodjuk. (Én a sorok közé is szórtam egy kis mákot. ) 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A pudingport elkeverjük egy kis tejjel, majd a vaj kivételével mindent hozzáadunk, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. Ezt rásimítjuk a guba tetejére, majd felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük.
Legelső próbálkozás 🙂 Ezt késő este csináltam, az elkészült krémes guba egy éjszakát a hűtőben állt, és csak másnap reggel tettem rá a tejszínt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: