Sziszikeccs - Konyhám ízei

Hamis tiramisu

Hiába van több tucat szakácskönyvem, az interneten futótűzként terjednek a sláger receptek. Így ezt is muszáj voltam elkészíteni.  Nekem nagyon ízlett, sőt a család többi tagjának is, de azért a tiramisu mascarponeval az igazi. 🙂 De egy gyors megoldásnak ez is tökéletes, hisz a hozzávalók mindig megtalálhatók itthon.  Én nagyobb adagból készítettem, az eredeti mennyiséget írom le. 

 

2 nagy tejföl

6 ek. cukor

3 csomag vaníliás cukor

1 kk. rumaroma

1 nagy csomag babapiskóta

kakaópor

tej

kapucsínó por (3 tasak)

 

A tejben feloldjuk a kapucsínót. A tejfölt a cukrokkal és a rumaromával összekeverjük. Egy jénai aljára teszünk egy keveset a krémből, erre jön a kapucsínóban megmártogatott babapiskóta, majd újabb krém, piskóta és így tovább. A tetejére krém kerüljön, amit megszórunk kakaó-és kapucsínópor keverékével. Pár órára hűtőbe tesszük. 

 

Én a cukrot és a rumaromát is ízlés szerint adagoltam. Csak kör alakú piskótám volt, így kicsit nehezebb volt szépen szeletelni 🙂 A kapucsínóport nem szabad sajnálni, az adja meg az ízét. Az először a tetejére csak kakaóport szórtam, később hintettem rá egy kis kapucsínót is. Így lett az igazi 🙂 Klassz recept, örülök, hogy kipróbáltam. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!