Hiába van több tucat szakácskönyvem, az interneten futótűzként terjednek a sláger receptek. Így ezt is muszáj voltam elkészíteni. Nekem nagyon ízlett, sőt a család többi tagjának is, de azért a tiramisu mascarponeval az igazi. 🙂 De egy gyors megoldásnak ez is tökéletes, hisz a hozzávalók mindig megtalálhatók itthon. Én nagyobb adagból készítettem, az eredeti mennyiséget írom le.
2 nagy tejföl
6 ek. cukor
3 csomag vaníliás cukor
1 kk. rumaroma
1 nagy csomag babapiskóta
kakaópor
tej
kapucsínó por (3 tasak)
A tejben feloldjuk a kapucsínót. A tejfölt a cukrokkal és a rumaromával összekeverjük. Egy jénai aljára teszünk egy keveset a krémből, erre jön a kapucsínóban megmártogatott babapiskóta, majd újabb krém, piskóta és így tovább. A tetejére krém kerüljön, amit megszórunk kakaó-és kapucsínópor keverékével. Pár órára hűtőbe tesszük.
Én a cukrot és a rumaromát is ízlés szerint adagoltam. Csak kör alakú piskótám volt, így kicsit nehezebb volt szépen szeletelni 🙂 A kapucsínóport nem szabad sajnálni, az adja meg az ízét. Az először a tetejére csak kakaóport szórtam, később hintettem rá egy kis kapucsínót is. Így lett az igazi 🙂 Klassz recept, örülök, hogy kipróbáltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: