Sziszikeccs - Konyhám ízei

Túrós pite

A Sziszié jobb! Akár ez is lehetne ennek a sütinek a szlogenje. Hétvégén mindenképpen túrósat akartam sütni, mivel fél kg túró árválkodott a hűtőben. Azt hiszem, a lehető legjobb módon használtam fel. Anyukám is túrósat csinált, csak ő mirindásat. Amikor megkóstolta a család a vasárnapi ebéd után a desszerteket, egyöntetűen megszavazták, hogy az enyém a finomabb 🙂 Már rengeteg túrós sütit készítettem, és mindegyiknél azt mondtam, ez a legjobb, de ez tényleg viszi a pálmát. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A túrót saját ízlés szerint ízesítettem, ott nem követtem az eredeti recept leírását.  Az általam készített töltelék receptjét közlöm veletek 🙂

DSCN2189p

Tészta:

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg vaj

1 tojás

15 dkg cukor

kevés tej 

Töltelék:

50 dkg túró

3 tojás

2 csomag vaníliás cukor

kb. 10 dkg cukor

1 citrom reszelt héja és leve

 

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat. Én a vajat mindig beteszem mikrohullámú sütőbe 30-60 másodpercre, mennyiségtől függően, aztán csak hozzá kell keverni ezt is. Nekem sokkal könnyebb így dolgozni. 1/4 – 3/4-ed arányban elosztjuk a tésztát. A nagyobbik részt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, a cukrot ízlés szerint adagoljuk. Rásimítom a tésztára, a maradék tésztából pedig hengereket sodrunk, majd tetszés szerint berácsozzuk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. (A tésztát lehet fele-fele arányban is hagyni, és akkor teljesen befedi, de én úgy túl laposnak találtam az alját, ezért találtam ki ezt a megoldást.)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!