Sziszikeccs - Konyhám ízei

Karfiol virslivel és csirkemellel

Ezt az ételt már régebben kitaláltam, de a héten jutottam el odáig, hogy meg is valósítsam az elképzeléseimet. A karfiol beszerzése kissé nehezen ment, szeretek hiper-vagy szupermarketekben vásárolni, mert egy helyen megkapok mindent, viszont a 3. karfiolmentes bolt után megálltam egy zöldségesnél. Ott volt is, de aranyáron. Az íze kárpótolt, sokszor fogok ilyet készíteni, mert egy könnyű étel, diétázók is bátran fogyaszthatják 🙂

1 nagy karfiol 

70 dkg csirkemell

3 pár virsli

1 nagy tejföl

sajt

ételízesítők: gyros fűszerkeverék, só, bors,

olaj

A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben megfőzöm. A csirkemellet apróra vágom, kevés olajjal meglocsolom, majd megszórom gyros fűszerkeverékkel. A virslit felkarikázom. Ha a hús már állt egy kicsit a pácban, kevés olajjal kikent edényben megsütöm a virslikarikákkal együtt ( a virslit elég a végén hozzáadni, amikor már majdnem jó a hús). A karfiolt leszűröm, egy jénaiba teszem, ráöntöm a húsos ragut, tetejére tejfölt teszek, majd sajtot reszelek rá. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. 

DSCN2188

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!