Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tepsis raffaello

Kolléganőm nagy specialitása ez a sütemény, ő kínált már meg vele többször is, és nagyon ízlett. Ezért is kértem el tőle húsvét előtt a receptet, noha még csak ma jutottam el odáig, hogy el is készítsem. A vasárnapi ebéd mindig anyánál van, és úgy döntöttem a desszertet innentől kezdve én szolgáltatom. Nagyon finom sütemény, érdemes elkészíteni. 

 

Tészta:

6 tojás fehérje

20 dkg porcukor

10 dkg liszt

10 dkg kókuszreszelék

csipet só

Krém:

6 tojás sárgája

1 csomag vaníliás puding

4 dl tej

20 dkg Rama

20 dkg porcukor (legközelebb én ebből picit kevesebbet rakok, a család férfi tagjai édesnek titulálták 🙂

kókuszreszelék

DSCN2179p

Először a pudingot készítem el, hogy legyen ideje hűlni. A 6 tojás sárgáját, a vaníliás pudingot és a tejet összefőzöm. A Rámát habosra keverem a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adom. A tészta hozzávalóit összekeverem, közepes méretű tepsibe öntöm és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ráteszem a krémet, tetejére kókuszreszeléket szórok. 

DSCN2168p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!