Sziszikeccs - Konyhám ízei

Fahéjas csiga

Már olyan sokszor eldöntöttem, hogy kakaós csiga helyett fahájasat készítek. Egy teljesen új tésztát próbáltam ki hozzá. Isteni finom, megéri elkészíteni.

Hozzávalók kb. 20 db-hoz.

Tészta:

50 dkg liszt

3 ek. cukor

csipet só

2 tojás

2.5 dl tej

3 dkg élesztő (én instantot használtam, csak az volt itthon, működött 🙂

10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

10 dkg olvasztott vaj

3 ek. fahéj

10-15 dkg porcukor (az eredeti recept 15 dkg-t ír, én kevesebbet tettem bele)

Tetejére:

1 dl tej (eredetileg 2 dl-t ír, nekem nem kellett annyi)

1 csomag vaníliás cukor

 A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1.5 cm vastag karikákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben (180 fokon) 30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük a cukros tejjel, ettől még finomabb és puhább lesz. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!