Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kakaós bejgli

Igazából ez egy tökéletes kakaós kalács, de mégis bejglinek hívom 😀

Férjecske nagyon szereti a bejglit, ez az egy kívánsága volt karácsonyra, már ami a menüt illeti. Én annyira nem vagyok odáig érte. Eddig! Megtaláltam a tökéletes receptet. Amikor ettem, olyan volt, mint a friss kenyér, annyira puha. Már a sütés napján elfogyott, nem lehetett neki ellenállni, hihetetlenül omlós, szinte eteti magát. Ezentúl gyakran fogok készíteni, mert végre nem egy kemény bejgliről van szó. Elkövettem azt a hibát, hogy csak 2 rudat készítettem, legközelebb duplázni kell a mennyiséget 🙂

 

 

 

Hozzávalók 2 rúdhoz

25 dkg liszt (nekem néha többet felvesz)

13 dkg Rama

1 dkg élesztő

1/2 dl tej

1 dkg cukor

2 tojássárgája

1 dl tejföl

Töltelék:

6 evőkanál kakaópor

6 evőkanál cukor

10 dkg Rama

Tetejére:

1 tojássárgája

1 dl tejföl

tojásfehérje

 

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk (én mindig megolvasztom mikróban a vajat…). Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tojássárgáját, tejfölt, cukrot. 30 percig pihentetjük. 2 cipót formázunk belőle. Vékonyra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukros kakaót. Rákenjük a tésztára, szélein hagyjunk ki 2 cm-t. Lazán feltekerjük, tepsibe tesszük. Megkenjük tojássárga-tejföl keverékkel. 30 percig ismét pihentetjük. Sütés előtt felvert tojásfehérjével átkenjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!