Igazából ez egy tökéletes kakaós kalács, de mégis bejglinek hívom 😀
Férjecske nagyon szereti a bejglit, ez az egy kívánsága volt karácsonyra, már ami a menüt illeti. Én annyira nem vagyok odáig érte. Eddig! Megtaláltam a tökéletes receptet. Amikor ettem, olyan volt, mint a friss kenyér, annyira puha. Már a sütés napján elfogyott, nem lehetett neki ellenállni, hihetetlenül omlós, szinte eteti magát. Ezentúl gyakran fogok készíteni, mert végre nem egy kemény bejgliről van szó. Elkövettem azt a hibát, hogy csak 2 rudat készítettem, legközelebb duplázni kell a mennyiséget 🙂
Hozzávalók 2 rúdhoz
25 dkg liszt (nekem néha többet felvesz)
13 dkg Rama
1 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 dkg cukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl
só
Töltelék:
6 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
10 dkg Rama
Tetejére:
1 tojássárgája
1 dl tejföl
tojásfehérje
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk (én mindig megolvasztom mikróban a vajat…). Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tojássárgáját, tejfölt, cukrot. 30 percig pihentetjük. 2 cipót formázunk belőle. Vékonyra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a cukros kakaót. Rákenjük a tésztára, szélein hagyjunk ki 2 cm-t. Lazán feltekerjük, tepsibe tesszük. Megkenjük tojássárga-tejföl keverékkel. 30 percig ismét pihentetjük. Sütés előtt felvert tojásfehérjével átkenjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: