Sziszikeccs - Konyhám ízei

Fahéjas keksz

A csokidarabos kekszet felváltja nálunk innentől kezdve a fahéjas. Rögtön dupla adagban készítettem vasárnap, de még aznap elfogyott. Ráadásul ajándéknak is mutatós 🙂 Én anyáéknak és anyósomnak is készítettem egy csomagot, jobban örültek neki, mint a bolti édességnek. Aki eddig megkóstolta, kérte a receptet. Tényleg megéri elkészíteni, gyorsan elkészül. A dupla adagból nekem 50 kekszem lett. 

DSCN1763p  

Hozzávalók kb. 25 db kekszhez

12,5 dkg puha vaj
11 dkg cukor
1 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 kk sütőpor

~ 2 kk fahéj
~ 2-3 kk cukor 

DSCN1769p

A puha vajat keverjük simára a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral.

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és keverjük simára. Tegyük hűtőbe 30 percre vagy akár egész éjszakára, így másnap is süthető. (Én egy éjszakára tettem, másnap formázás előtt fél órával korábban vettem ki a hűtőből, hogy ne legyen olyan kemény.) A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Egy tálba szórjuk a fahéjat a cukorral. A masszából gyúrjunk diónyi gombócokat, és hempergessük őket a fahéjas cukorba. Tegyük a sütőpapírra őket, egymástól 3-4 cm-re. Amint az összes gombóc a tepsire került, egy kiskanál segítségével lapítsuk ki őket, és toljuk a sütőbe kb. 15 percre.

DSCN1765

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!