Sziszikeccs - Konyhám ízei

Csirkemell tésztában

Szülinapi menü részét képezte ez a finomság. Nagyon hamar elfogyott, szerencsére mindenkinek ízlett. Mivel leveles tésztából készül, így viszonylag gyorsan készen vagyunk vele. Gyakran fogom készíteni, mert különleges, nagyon finom. 

DSCN1684

Hozzávalók

0,5 kg-os leveles tészta

kb. 50 dkg csirkemellfilé 

10 dkg kockázott bacon 

szárnyas fűszerkeverék

1 tojás

2 evőkanál tejföl

só, bors

zsemlemorzsa

1 db tojás a kenéshez

A csirkemellet  kockára vágom és a baconnel együtt kevés olajon megpirítom. Ha kihűlt, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen. 
A leveles tésztát kinyújtom és négyzeteket vágok belőle. Elosztom a húspépet annyi felé, ahány négyzetet vágtam, és megkenem a péppel. Összehajtom, széleit lenyomkodom, tetejét megkenem tojással. Sütőpapíros tepsiben, 200 °C-on megsütöm. 

DSCN1680

Most a következőképpen készítettem:

Dupla adagból készült, vagyis 90 dkg csirkemellfilét és 1 kg leveles tésztát használtam. Bacon helyett pedig 15 dkg sonkát. Szóval, a csirkét apró darabokra vágtam, majd pácot készítettem. Leöntöttem egy kis olajjal, megszórtam gyros fűszerkeverékkel, borssal, piros paprikával. Addig állni hagytam, amíg a sonkát megpirítottam. Majd hozzáadtam a csirkemellet és készre sütöttem. A folyamat többi része ugyanaz: hozzáadtam a tejfölt és a zsemlemorzsát, bár most tojást nem tettem bele., csak a tetejét kentem meg. 200 fokon 20-25 percig sütöttem. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!