Férjecske napok óta mondogatja nekem az aranygaluskát. Mivel egy-két összetevő hiányzott a rendes galuska elkészítéséhez, így egy másik recept után néztem 🙂 Igaz, az muffin formában készült, de én most inkább a kuglóf formámat vettem elő.
A jól bevált aranygaluska receptemet itt olvashatjátok :
https://sziszikeccs.cafeblog.hu/?s=aranygaluska&byBlog=1
Hamis aranygaluska kuglóf
Hozzávalók:
- 36 dkg liszt (én többet tettem bele, mivel a tejföl is több volt…)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 2 dl natúr joghurt (én tejfölt használtam, méghozzá 330 g-ot)
- kb. 8 ek darált dió
Az öntethez:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot/tejfölt és a sütőporos liszttel elkeverjük. A formát kivajazzuk (ha szilikon, akkor nem kell) a massza felét beletesszük. Megszórjuk jócskán darált dióval, majd megint tészta. Tetejére dió kerüljön.
Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük 180 fokon.
Közben az öntetet elkészítjük. A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral.





Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: