Sziszikeccs - Konyhám ízei

Mogyorókrémes csavart

 Tökéletes reggeli 🙂 Kicsit maszatolós, de megéri elkészíteni, nagyon finom péksütemény. 

 

A tésztához

     DSCN1498

A töltelékhez

  • 20 dkg mogyorókrém 

A kenéshez

  • tojásfehérje

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk. Egy órát kelesztjük. Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra. Felét megkenjük mogyorókrémmel. Én nem sajnáltam belőle, sütéskor ki is folyt elég sok, illetve tekerni is nehéz volt.

DSCN1485

Félbehajtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. 

DSCN1486 DSCN1487

 

Megcsavarjuk a csíkokat, és csiga alakba hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket a felvert tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. 

DSCN1489

DSCN1493

 

 

A receptet itt találtam: http://aprosef.hu/mogyorokremes_csavart_csiga_recept

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!