Tökéletes reggeli 🙂 Kicsit maszatolós, de megéri elkészíteni, nagyon finom péksütemény.
A tésztához
- 60 dkg búzaliszt (BL55)
- 2.5 dkg élesztő (friss)
- 3 dl tej
- 3 db tojássárgája
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál étolaj
A töltelékhez
- 20 dkg mogyorókrém
A kenéshez
- tojásfehérje
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk. Egy órát kelesztjük. Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra. Felét megkenjük mogyorókrémmel. Én nem sajnáltam belőle, sütéskor ki is folyt elég sok, illetve tekerni is nehéz volt.
Félbehajtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.

Megcsavarjuk a csíkokat, és csiga alakba hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket a felvert tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
A receptet itt találtam: http://aprosef.hu/mogyorokremes_csavart_csiga_recept





Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: