El is felejtettem, hogy ez a nagyszerű recept még nem került fel. Itt az ideje pótolni 🙂 Kicsit bajban vagyok a mennyiségeket illetően, mert aznap nem csak rakott, hanem sima palacsinta is készült.
A palacsinta alapreceptje a szokásos:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
Töltelék:
50 dkg túró
2 evőkanál tejföl
kevés citromlé
cukor
vaníliás cukor
Öntet:
kb. 1/2 liter tej
1 csomag vanília puding
3 evőkanál cukor
Kicsit vastagabbra sütjük a palacsintákat. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük, majd megtöltjük vele a tésztát. Aki szereti a mazsolát, ne hagyja ki belőle. A pudingot megfőzzük a tejben, a lényeg, hogy ne legyen sűrű.
Egy jénait kivajazunk, beletesszük a háromfelé vágott palacsintákat (ha jól emlékszem 7 db palacsintát készítettem ehhez), ráöntjük az öntetet, és 180 fokon 30 percig sütjük.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: