Barátnőm anyukájától kaptam egy nagy szatyor almát. Már akkor sejtettem, hogy többféle almás süti fog abból napvilágot látni. Tegnap el is készült az első variáció, almás palacsinta személyében. Szerintem nagyszerű recept, nagyon finoman érződik az alma íze. Én magában, porcukorral ettem, de férjecske megkente Nutellával. Ízlés dolga. Mindenképpen próbáljátok ki! Ebből a mennyiségből nekem 7 nagyobb palacsintám lett.
Anyukám is elkészítette, de az övé még finomabb lett. A titok: reszelt bele egy kis citrom héját is. Egyszerűen fenséges így 🙂 Hiába, mindig tanul az ember 🙂
Hozzávalók:
bögre=2.5 dl
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre reszelt alma (2 db)
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
2 tojás
A tojásokat felverem, hozzáadom a kétféle cukrot, majd a tejet, lisztet és a sót. Csomómentesre kavarom, majd beleteszem a reszelt almát. Összekeverem. A teflont megkenem olajjal és egy szedőkanálnyit tésztát teszek a közepére. Mindkét oldalát megsütöm.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: