Hozzávalók egy kisebb méretű tepsihez
10 dkg búzadara
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
33 dkg tejföl
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg olvasztott vaj
barack ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, tejföllel és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd minimum 40 percig állni hagyjuk, hogy a gríz megpuhuljon.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barackokat rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát!
Felszeleteljük, porcukorral meghintjük. Jégkrémmel is isteni 🙂



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: