Sziszikeccs - Konyhám ízei

Vaníliás kifli

Hozzávalók:

30 dkg liszt
6 dkg dió,mák ,kókusz attól függ milyen ízesítést szeretnénk
6 dkg porcukor
1 cs.van.cukor
2o dkg margarin
+ sütés után porcukor és 2 csomag vanííliás cukor

Összegyúrom a tészta hozzávalóit. Kis gombócokat csípek belőle és kifli alakúra alakítom.A végeit nem kell nagyon vékonyra,mert megég. Kb 180 °C 15-20 percig sütni. Nem szabad kiszárítani. Amikor kisült még melegen meghintem vaníliás cukorral elkevert porcukorral.
Ez a süti akár 3-4 hétig is eláll jól zárható dobozban.

Én most kókuszosat és mákosat csináltam. A tésztát kettévettem, az egyik felébe kókuszt, a másikba mákot tettem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!