Hihetetlenül omlós tésztájú bukta. Kedvünk szerint variálhatjuk a töltelék ízét. Még másnap is puha!
Tészta:
60 dkg liszt (előfordulhat, hogy több kell)
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 tojás
2 tojássárgája (legutóbb összesen 2 egész tojást tettem a tésztájába, plusz egyet használtam még a kenéshez)
6 dkg puha vaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
Krém:
1 csomag vaníliás/csokis… puding
3 dl tej
2 ek. cukor
5 dkg vaj
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk, langyos helyen pihentetjük 50 percig.
A töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzünk. Miután kihűlt, 5 dkg vajjal felhabosítjuk.
A tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a töltelékkel és félbehajtjuk. Széleit lenyomkodjuk, tetejét kissé bevagdossuk és tojásfehérjével (vagy az egész felvert tojással) megkenjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: