Krémlevesek közül az egyik kedvencem. Nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig szerintem mindenkinek ízleni fog.
3 ek. liszt
kevés olaj
kb. 1.5 liter húsleveslé (én két kockából csináltam)
2 tömlős sajt
pici fokhagyma
ételízesítők
fél pohár tejföl
sajt
bármilyen levesbetét
2 evőkanál lisztből és olajból rántást készítünk, beletesszük a fokhagymát. Felengedjük a forró húsleveslével, fűszerezzük. Egy tálba belenyomkodjuk a sajtokat, a tejfölt és a maradék lisztet. Kiveszünk egy kicsit a léből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk, behabarjuk. Melegen tálaljuk, megszórjuk reszelt sajttal.
Levesbetétként levesgyöngyöt, kenyérkockát, bacont is használhatunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: