Az egyik legjobb egytálétel. A zöldségek kellemes ízt adnak a rizzsel dúsított húsnak.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
kevés olaj
pirospaprika, só, bors, ételízesítő
1 konzerv zöldborsó
2 bögre rizs
3 szál sárgarépa
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt
A hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, majd pörköltnek elkészítjük. Hozzáadjuk a 2 bögre rizst, ugyanennyi vízzel, és puhára főzzük . A sárgarépát megpucoljuk, karikákra vágva megfőzzük. Amikor megpuhult a rizs, a húshoz keverjük a borsót, répát, fűszerezzük, és az egészet egy jénaiba halmozzuk. Tetejére rátesszük a tejfölt, és sajtot reszelünk rá. Kb. 40 percig sütjük 180 fokon.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: