Tésztához:
2 kalács lesz belőle
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 evőkanál étolaj
4 deci langyos tej
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
6 dkg kristálycukor
Töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaópor cukrozatlan
Tetejére:
1 felvert tojás a kenéshez
A tésztához valókat egy tálba tesszük, az élesztőt csak belemorzsoljuk, nem kell felfuttatni. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük 30 perc alatt. A töltelékhez valókat kikavarjuk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom és 6 egyenlő részre osztom. Kinyújtom őket, majd mindet megkenem a krémmel és feltekerem. Hármat-hármat összefonok és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megkenem felvert tojással a tetejüket.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb 35-40 percig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Megj: legközelebb lehet, hogy kevesebb töltelékkel készítem, mert szinte az összes kifolyt. De nagyon finom kalács.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: