Sziszikeccs - Konyhám ízei

Baconös csirkemell őzgerinc formában

80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
só, bors, petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel, reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 50 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire, és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

14349159

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!