Ez valami isteni. Mindig is szerettem a rakott tésztákat, de nálam most ez a kedvenc 🙂
Hozzávalók:
- 500 g tészta
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- paradicsompüré (2 x 140 g)
- olaj
- füstölt sajt
- 1 nagy dobozos tejföl
- 1 teáskanálnyi tárkony, kakukkfű, bazsalikom
- só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a hagymát felaprítjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét és a fűszereket. Kevés vizet önthetünk alá, de nem muszáj, nem kell szaftosnak lennie. A reszelt sajtot belekeverjük a tejfölbe, megborsozzuk, és jól elkeverjük a leszűrt tésztával. Mikor a ragu elkészül, egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, és a tetejére kerül a sajtos tészta. 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: