Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kuglóf formában sült csirkemell

Mindig nagy gondban vagyok, ha ünnepi menüről van szó. Akkor valami újat, valami mást, valami különlegeset szeretnék. Hosszas keresgélés, tépelődés után, végül emellett az étel mellett döntöttem. Kitűnő választás volt. Mutatós, könnyen elkészíthető és fenséges íze van. Kötelező elkészíteni 🙂

DSCN0339n

Az adagokkal kicsit bajban vagyok, mert sem a sajt, sem a sonka súlyát nem mértem le. Az eredeti recept adagját közlöm, de szerintem ezt úgy is ízlés szerint, ránézésre tesszük 🙂

  • 1 kg csirkemell
  • 10-15 dkg csirkemellsonka
  • 20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappista)
  • 1 csokor snidling (én nem kaptam, így kimaradt)
  • 20 dkg bacon
  • 8 db tojás

A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük a szeletelt  szalonnával. Ha szilikon formánk van, akkor a zsírozást, morzsázást hagyjuk el, csak béleljük ki baconnel.
A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és csirke fűszerkeverékkel befűszerezzük.

DSCN0311. 

A befűszerezett húsokat rakjuk le egy sorba, körbe a formában, tegyük bele a sonkát, reszelt sajtot, üssük rá a 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. 

DSCN0312.                              DSCN0313.

 

Beletesszük a megmaradt húst, sonkát, majd a sajtot. A 4 tojást felverjük, és a sajtra öntjük. 

DSCN0315.

Befedjük az egészet a kilógó szalonnadarabkákkal, és 200 fokon kb. 1.5 óra alatt készre sütjük. 

DSCN0317.

Bármilyen hozzávalóval elkészíthető, de a sajt és a tojás lényeges, mert ez tartja össze az egészet. 

DSCN0331.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!