Hozzávalók 3 őzgerincformához:
50 dkg cukor
50 dkg liszt
5 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 ek. étolaj
20 dkg margarin
2.5 dl tej
ízlés szerint kakaó
meggy
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és a fele cukorral, a másik felét is hozzáadjuk, és elkeverjük. Adagolva hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet és az étolajat. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
A masszának a 2/3-ad része sárga marad, az egyharmad részéhez kakaót teszünk. Az őzgerincet vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. A sárga masszát elosztva a 3 őzgerincformába beleöntjük, és a tetejére rátesszük a kakaós tésztát, és kanállal óvatosan átforgatjuk. Belepotyogtatjuk a meggyet.
Sütőbe helyezzük, tűpróbáig sütjük.
Én egy őzgerincformával csináltam, vagyis harmadoltam az adagokat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: