Most tortaként készült, ezért nincs felszeletelve. Nagyon finom sütemény.
1. réteg
15 dkg vaj
4 ek. cukor
3 ek. kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
2. réteg
12.5 dkg vaj
1 dl tejföl
2 ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
3 réteg
10 dkg étcsoki
1 ek. olaj
Az első réteghez megolvasztjuk a vajat, cukrot, kakaóport. Hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, beletesszük a kekszet, kókuszreszeléket, darált diót. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Kb. 20×20 cm-es tepsi alján elterítjük.
A 2. réteghez kikeverjük a vajat, tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, és könnyű krémmé keverjük. Rásimítjuk a kekszes rétegre.
A 3. réteghez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük, majd rákenjük a krémre. 2 órára hűtőbe tesszük.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: