Piskótához:
egy akkora kakaós piskóta, amit 3 felé tudunk vágni. Szándékosan nem írok receptet, mert nekem 2 receptből jött ez össze, az eredeti recept szerinti piskótát még kétfelé sem tudtam vágni.
Krémhez:
fél csomag főzős vaníliás pudingpor
2 dl tej
3 e. cukor
3 dl tejszín
1 habfixáló
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. porcukor
Töltelék:
baracklekvár
meggybefőtt
A vaníliás pudingport 2 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. 3 dl tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral keményre verjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A piskótát a következőképpen rétegezzük.
Az alsó piskótát megkenjük a krém felével, megszórjuk meggyel. A következő lapra lekvárt kenünk. A felső lapon a megmaradt krém lesz, majd az oldalát is bevonjuk, meggyel díszítjük.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: