Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tejszínes-fűszeres húsos palacsinta

Nagyon szeretem a húsos palacsintát, ez pedig kifejezetten finom a mártás miatt. 

dscn3292

A töltelékhez:
olaj
40 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
fokhagyma
só, bors , piros paprika

Mártáshoz:
2.5 dl tejszín
1.5 dl tej
2 ek. liszt
1 ek. mustár
majoránna, bazsalikom, oregánó

Palacsintához:
50 dkg liszt
2 tojás

6 dl tej
4 dl ásványvíz

Tetejére sajt

dscn3288
A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük.

Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki.

A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, sóval, borssal, paprikával ízesítjük.

A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk.180 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha a teteje kissé megpirult már kész is.

Ebből a húsmennyiségből 10 db palacsinta jött ki nekem. A tésztából viszont maradt kb. ugyanennyi, így én azt nutellával töltöttem meg. 

Nagyon finom, érdemes elkészíteni.

dscn3287

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!