Nagyon szeretem a húsos palacsintát, ez pedig kifejezetten finom a mártás miatt.
A töltelékhez:
olaj
40 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
fokhagyma
só, bors , piros paprika
Mártáshoz:
2.5 dl tejszín
1.5 dl tej
2 ek. liszt
1 ek. mustár
majoránna, bazsalikom, oregánó
Palacsintához:
50 dkg liszt
2 tojás
só
6 dl tej
4 dl ásványvíz
Tetejére sajt
A mártáshoz a lisztet kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet, tejszínt hozzákeverjük, edénybe öntjük. Beletesszük a mustárt és a fűszereket, sűrűre főzzük.
Elkészítjük a palacsintatésztát, kicsit vastagabbra sütjük, hogy az öntet majd ne folyjon ki.
A hagymát megdinszteljük, rátesszük a húst, fokhagymával, sóval, borssal, paprikával ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük hússal, majd kétszer félbe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, reszelt sajtot szórunk rá, és forró sütőbe toljuk.180 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha a teteje kissé megpirult már kész is.
Ebből a húsmennyiségből 10 db palacsinta jött ki nekem. A tésztából viszont maradt kb. ugyanennyi, így én azt nutellával töltöttem meg.
Nagyon finom, érdemes elkészíteni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: