Csirkemellből mindig lehet újat készíteni. Ez sem a megszokott tejfölös pörkölt, különleges ízt ad neki a répa. Készíthetjük tésztával, rizzsel, bulgurral egyaránt. Nálunk most bulgurral készült, de spagetti tésztával is kínáltam már.
Raguhoz:
1 kg csirkemellfilé
2 vöröshagyma
olaj
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2-3 tk. pirospaprika
só, bors, ételízesítő
2 babérlevél
Habaráshoz:
1 nagy tejföl
1 tk. mustár
pici cukor
3 ek. liszt
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, picit állni hagyjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, pirospaprikát, sót, borsot, babérlevelet, ízesítjük ízlés szerint, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölt elkeverjük a cukorral, liszttel, mustárral, és behabarjuk vele az ételt. Összefőzzük.
A köretet elkészítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: