Sziszikeccs - Konyhám ízei

Eszterházy csirkemell

Csirkemellből mindig lehet újat készíteni. Ez sem a megszokott tejfölös pörkölt, különleges ízt ad neki a répa. Készíthetjük tésztával, rizzsel, bulgurral egyaránt. Nálunk most bulgurral készült, de spagetti tésztával is kínáltam már. 

Raguhoz:

1 kg csirkemellfilé

2 vöröshagyma

olaj

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

2-3 tk. pirospaprika

só, bors, ételízesítő

2 babérlevél

Habaráshoz:

1 nagy tejföl

1 tk. mustár

pici cukor

3 ek. liszt

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, picit állni hagyjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, pirospaprikát, sót, borsot, babérlevelet, ízesítjük ízlés szerint, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölt elkeverjük a cukorral, liszttel, mustárral, és behabarjuk vele az ételt. Összefőzzük.
A köretet elkészítjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!