Halloween. Megosztja az embereket. Én nem ünneplem, nincs is mit ezen, de a tökfaragást igenis jó mókának tartom, így ezt az utóbbi pár évben műveltük is férjecskével. Most viszont meghívást kaptunk egy beöltözős buliba, amit a barátaink szerveznek, szóval egyértelmű, hogy megyünk. Nézelődtem a neten, és egy remek sütit találtam, ami kifejezetten erre az alkalomra illik. Karácsonykor nem szívesen tálalnám, pedig nagyon finom 🙂
Boszorkányujj
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
2 vaníliás cukor
2 kk sütőpor
20 dkg darált dió
Díszítés:
mandula (kb. 10 dkg)
piros színű lekvár vagy ételszínezék
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és ceruzavastagságú kis vékony hengereket készítünk. Az első és második harmaduknál összenyomjuk és késsel kis redőket vágunk, mint az ujjperceknél vannak. Az ujj végére körömnek egy mandulát ragasztunk piros színű lekvárral. Én a végét is bekentem, ezzel a csonkolás hatását szerettem volna kelteni… Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3 tepsivel lett ebből a mennyiségből.
Idei tökünk:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: