Sziszikeccs - Konyhám ízei

Boszorkányujj

Halloween. Megosztja az embereket. Én nem ünneplem, nincs is mit ezen, de a tökfaragást igenis jó mókának tartom, így ezt az utóbbi pár évben műveltük is férjecskével. Most viszont meghívást kaptunk egy beöltözős buliba, amit a barátaink szerveznek, szóval egyértelmű, hogy megyünk. Nézelődtem a neten, és egy remek sütit találtam, ami kifejezetten erre az alkalomra illik. Karácsonykor nem szívesen tálalnám, pedig nagyon finom 🙂

Boszorkányujj

Tészta:

50 dkg liszt

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 tojás

2 vaníliás cukor

2 kk sütőpor

20 dkg darált dió

 

Díszítés:

mandula (kb. 10 dkg)

piros színű lekvár vagy ételszínezék

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és ceruzavastagságú kis vékony hengereket készítünk. Az első és második harmaduknál összenyomjuk és késsel kis redőket vágunk, mint az ujjperceknél vannak. Az ujj végére körömnek egy mandulát ragasztunk piros színű lekvárral. Én a végét is bekentem, ezzel a csonkolás hatását szerettem volna kelteni… Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3 tepsivel lett ebből a mennyiségből.

PA310022

Idei tökünk:)

PA300020

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!