Sziszikeccs - Konyhám ízei

Sonkás-sajtos guba

Szép jó reggelt!

Feltöltöttem a gépre a sonkás gubát, így már hozom is nektek. Az egész ételt egy jó melegszendvicshez tudnám hasonlítani. Nekem a teteje jobban ízlett, ahol jól át volt sülve, mint az alja, ami a tejtől kicsit lazább volt.

Hozzávalók:
kb. 6-8 kifli (az eredeti recept 10-et írt, de nekem a tej is és a tál is 6-hoz volt elegendő)
3 tojás
15 dkg sonka (én jóval többet tettem bele)
sajt
6 dl tej
só, bors, ételízesítő

A tojásokat felverem, fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet. A kifliket felkarikázzuk, belemártjuk (ne áztassuk el!), majd vajjal kikent jénaiba teszünk egy sort. Megszórjuk darabolt sonkával, sajttal, esetleg új-vagy lilahagymával. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal. A maradék tejjel leöntjük, és sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

PA160004

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!