Sziszikeccs - Konyhám ízei

Burgonyás lángos

Burgonyás lángos

50 dkg liszt

30 dkg főtt, áttört krumpli

2.5 dkg élesztő

2 kiskanál só

csipet őrölt bors és cukor

kb. 1.5 dl tej az élesztőhöz

olaj

feltétnek: sajt, tejföl

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!