6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Krémhez:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5-6 csepp vaníliaaroma
3 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
1 csomag háztartási keksz
3 dl tej
Tetejére:
10 dkg tortabevonó
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, diót, zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, kevés tejjel hígítjuk, és a felforralt többi tejhez adva sűrűre főzzük. Lehűtjük, elvegyítjük a habosra kevert margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Egyik felébe a vaníliaaromát, a másikba pedig a kakaóport. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe áztatott háztartási keksz, ezután kakaós krémet simítunk rá, végül bevonjuk csokival. Hűtőbe tesszük néhány órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: