Sziszikeccs - Konyhám ízei

3 bit szelet

6 tojásfehérje 
20 dkg cukor 
15 dkg darált dió 
2 dkg zsemlemorzsa 
3 dkg liszt 
fél csomag sütőpor 

Krémhez: 
6 tojássárgája 
25 dkg cukor 
2 csomag vaníliás pudingpor 
7 dl tej 
25 dkg margarin 
5-6 csepp vaníliaaroma 
3 evőkanál kakaópor 

Töltelékhez: 
1 csomag háztartási keksz 
3 dl tej 

Tetejére: 
10 dkg tortabevonó 

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, diót, zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, kevés tejjel hígítjuk, és a felforralt többi tejhez adva sűrűre főzzük. Lehűtjük, elvegyítjük a habosra kevert margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Egyik felébe a vaníliaaromát, a másikba pedig a kakaóport. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe áztatott háztartási keksz, ezután kakaós krémet simítunk rá, végül bevonjuk csokival. Hűtőbe tesszük néhány órára.

12768393

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!