El Salvador nemzeti ételét már többször is elkészítettem. Első alkalommal nem mertem nem mertem csak simán forró serpenyőben kisütni, megkentem egy kis olajjal, de akkor nem olyan lett a színe, amilyennek kellett volna. Másodjára már úgy csináltam, és rendesen átsült, nem kell attól tartani, hogy nyers marad a tészta. A töltelék variálható. Az eredeti recept sonkát, reszelt sajtot és tejfölt ír. Én most párizsival csináltam és egy kis lilahagymát is tettem bele. Legközelebb kipróbálom pizzás alappal, szerintem úgy is finom lehet. Érdemes rögtön dupla adagból készíteni, mert ebből csak 4-5 db lesz.
Tészta:
30 dkg liszt
fél csomag élesztő (instant)
0.5 dl olaj
1.5 dl víz
só
Töltelék:
kb. 10 dkg reszelt sajt
apróra vágott sonka/párizsi
2-3 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, addig pihentetjük, még elkészítjük a tölteléket. A tésztából kicsi gombócokat csípünk, kezünkkel lelapítjuk, majd beleteszünk 1-2 kanál tölteléket, félbehajtjuk, majd jól lenyomkodjuk a széleit. Egy serpenyőt felforrósítunk (NEM KELL BELE OLAJ) és mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt átsütjük. Nem kell félni, nem marad nyers a tészta.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: