Rengeteg lángos receptet próbáltam már. Krumplisat, “piacit”, és most bögréset. A recept egyszerű, csak össze kell keverni a hozzávalókat, ráadásul keleszteni sem kell, így nagyon hamar az asztalra tudjuk varázsolni. Simát és töltöttet is készítettem (ketchupos párizsist).
Hozzávalók:
5 bögre liszt (2.5 dl-es a bögre)
2 tojás
2 ek. só
1 instant élesztő
1 nagy doboz natúr joghurt
fél dl víz
A hozzávalókat csak összekeverem, kis darabokat csípek belőle, lángos alakúra formázom, és forró olajban kisütöm. A töltött lángoshoz ketchuppal megkentem a tésztát, párizsit és sajtot szórtam rá, majd félbehajtottam és jól lenyomkodtam a szélét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: