Szinte minden bevásárlás alkalmával kerül a kosaramba baconös stangli. Nem tehetek róla, imádom. Mivel volt itthon egy csomag baconöm, gondoltam, itthon is megkísérlem az előállítását. Kutakodtam a neten, és találtam egy számomra szimpatikus receptet. Ebből az adagból nekem 16 nagyobb kifli lett. Reggel kóstoltam meg, finom lett. Érezni, hogy van benne anyag, jó tömény a tésztája, nem levegős. Anyagilag sokkal jobban megéri elkészíteni, de biztos vagyok benne, hogy ezután is fogok azért még venni:)
Hozzávalók
Hozzávalók
1 kg liszt
2 teáskanál só
5 dl tej + kb. 1,5 dl víz
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
50 ml olaj
szeletelt bacon (20 dkg)
2 dl langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt. A szalonna kivételével összedolgoztam a többi alapanyagokat, majd hozzáadtam a felfutott élesztőt is. Alaposan összedolgozom, kemény tésztát kell kapjunk. Ezután hagytam megkelni. Kis gombócokat csíptem belőle, rúd alakra sodortam őket, majd köréjük tekertem 1-1 szelet bacont. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, 180 fokon 30 percig sütöttem.
Sajnos lemerült a fényképezőben az elem, így este már csak telefonnal tudtam fotózni, de a fényhatások nem voltak a legjobbak. De azért remélem látni, milyen jól néz ki:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: