Húsvéti főételünk: zöldséges fasírt. Sokféleképpen szoktam fasírtot készíteni, mert egyszerű és finom. Zöldséggel még nem töltöttem, itt volt az ideje:)
Fasírthoz: 1 kg darált hús
1-2 tojás
kenyér
fűszerek: pirospaprika, íz-és húsvarázs, fokhagymakrém
Töltelék: 500 g mexikói zöldségkeverék (az eredeti recept 1 kg-t ír, nekem 750 g-os volt itthon, de elég sok megmaradt belőle)
2 tojás zsemlemorzsa
A húsból szokásos módon fasírtot készítünk. A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük 2 tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy összeálljon. Fóliára vagy zacskóra terítjük a húst, rákanalazzuk a zöldséget, majd a fólia segítségével feltekerjük, és forró sütőben megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: