Sziszikeccs - Konyhám ízei

Szalámis rúd

Szeretjük a sajtos rudat, de így, szalámival felturbózva még finomabb . Tökéletes délutáni nassolnivaló, és vendégvárónak is első osztályú.

Szalámis rúd
25 dkg finomliszt
2 tk sütőpor
1 kávéskanál só
10 dkg vaj (én mindig megmikrózom és úgy adom a sütikhez)
10 dkg sajt (reszelt)
15 dkg szalámi (apróra vágva) (az eredeti recept 10 dkg ír)
1.5 dl tej

A hozzávalókat összekeverjük. Nekem még egy kis lisztet felvett a gyúrásnál. Kis gombócokat csípünk a tésztából, hengert formázunk belőle, majd kissé lelapítjuk. (Az eredeti receptnél kinyújtjuk a tésztát és kis rudakat vágunk belőle). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat, megszórjuk sajttal és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

DSCN0092

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!