Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tejszínes krémes

Anyósom születésnapjára sütöttem ezt a csodálatos süteményt. A vendégek körében is kirobbanó sikert aratott. A férjem annyira nincs odáig a krémes sütikért, de ebből többször repetázott. Szegény süti nem tehet róla, hogy soha nem tudok róla normális képet készíteni. Egyszer elhiszem, hogy két tábla tortabevonót is repedés nélkül felszelek, máskor pedig, hogy nem kell megvárni, míg teljesen kihűl 😀

 A süteményes könyvben Rigó Jancsi néven szerepel, de nem sok köze van hozzá, én inkább tejszínes krémesnek nevezem.

Tészta:

6 tojás

12 dkg porcukor

12 dkg liszt

2 evőkanál kakaó

Krém:

5 dl főzőtejszín

5 evőkanál liszt

12 dkg porcukor

8 dkg margarin

Máz:

1 tábla étcsoki (én 2-t tettem rá)

2 evőkanál olaj

A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet és a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráterítjük a masszát, majd meleg sütőben megsütjük. A tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyosra hűlt, a porcukorral habosra kevert margarinhoz adjuk. Az így kapott krémet a piskóta tetejére kenjük. (nekem maradt a krémből). A tortabevonót a gőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük és a krém tetejére simítjuk.

Első próbálkozás

DSCN0221

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!