Sziszikeccs - Konyhám ízei

Piramis vaníliás és gesztenyés krémmel

Húsvéti finomság. Viszonylag hamar elkészül, rendkívül mutatós, és a hatás sem marad el.

Vaníliakrémmel töltött piramis.

Piramis masszához: 

0.5 kg darált keksz

15 dkg porcukor

4 evőkanál kakaópor

5 evőkanál kókuszreszelék

tej

kávé (én 3 dl vízben 2 nescafe-t oldottam fel)

rumaroma

Vaníliás krém:

10 dkg porcukor

1 cs. vaníliás puding

5 dkg margarin

3 dl tej

aljára: Albert keksz

tetejére: kókuszreszelék

A masszához valókat összegyúrjuk. Ha túl kemény, tejjel lágyíthatjuk.

Elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszákat a formába töltjük, majd “lyukat fúrunk bele”. (Az én formámhoz nincs külön kis kúpocska, ezért a tortakinyomó fejét használtam). Megtöltjük krémmel, majd lezárjuk keksszel. Megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nagyon sok krém megmaradt, kb. a fele. Viszont finom ízesítésű, ezért bármilyen más sütibe fel lehet használni. Pl. muffinba, piskóta közé, vagy csak keksszel beletördelni és pohárkrémként elfogyasztani.

DSCN0032, (Másolás)

Karácsonyra gesztenyés krémmel készítettem el. 

dscn3481p

25 dkg gesztenyemassza

rum

porcukor 

tejszín

dscn3484p

A gesztenyemasszát ízlés szerint ízesítjük a rummal és a cukorral, majd annyi tejszínt adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk. 

dscn3483p

A kókuszos őzgerinc receptjét itt találjátok:

https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2014/11/01/kokuszos-ozgerinc/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!