Húsvéti finomság. Viszonylag hamar elkészül, rendkívül mutatós, és a hatás sem marad el.
Vaníliakrémmel töltött piramis.
Piramis masszához:
0.5 kg darált keksz
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
5 evőkanál kókuszreszelék
tej
kávé (én 3 dl vízben 2 nescafe-t oldottam fel)
rumaroma
Vaníliás krém:
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás puding
5 dkg margarin
3 dl tej
aljára: Albert keksz
tetejére: kókuszreszelék
A masszához valókat összegyúrjuk. Ha túl kemény, tejjel lágyíthatjuk.
Elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A masszákat a formába töltjük, majd “lyukat fúrunk bele”. (Az én formámhoz nincs külön kis kúpocska, ezért a tortakinyomó fejét használtam). Megtöltjük krémmel, majd lezárjuk keksszel. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Nagyon sok krém megmaradt, kb. a fele. Viszont finom ízesítésű, ezért bármilyen más sütibe fel lehet használni. Pl. muffinba, piskóta közé, vagy csak keksszel beletördelni és pohárkrémként elfogyasztani.
Karácsonyra gesztenyés krémmel készítettem el.
25 dkg gesztenyemassza
rum
porcukor
tejszín
A gesztenyemasszát ízlés szerint ízesítjük a rummal és a cukorral, majd annyi tejszínt adunk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk.
A kókuszos őzgerinc receptjét itt találjátok:
https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2014/11/01/kokuszos-ozgerinc/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: