Sziszikeccs - Konyhám ízei

Mese almás

1/2 kg liszt 
20 dkg cukor 
20 dkg Rama 
1 tejföl 
sütőpor 
1 tojás 

Töltelék: 
1 kg alma 
fahéj 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk és annyi ideig pihentetjük, míg az almákat meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A tepsit kikenjük Ramával, majd lisztezzük, ezután belerakjuk az egyik tésztát, majd ráhalmozzuk az almát és szép egyenletesen eloszlatjuk, erre következik a fahéj, majd a tetejét beborítjuk a másik tésztalappal. A tészta tetejét megböködjük villával, ezáltal a tészta alól kiszabadul a meleg levegő és nem fog felpúposodni. 

Megjegyzés: nekem az 1 kiló almából Tomi ellopott 2 darabot, szóval kb. 80 dekányi maradhatott és nagyon kevés volt, mert a tészta eléggé megdagad…

12453154

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!