Sziszikeccs - Konyhám ízei

Tejfölös karfiolleves

Tejfölös karfiolleves 


2 szál nagyobb sárgarépa 
1 szál gyökér 
1 nagy fej vöröshagyma 
1 nagyobb fej karfiol 
1 nagy doboz tejföl 
só, bors, pici Delikát, pirospaprika 
petrezselyem 
őrölt pirospaprika 
kevés étolaj, liszt 

A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is, majd felöntöm vízzel. 
Beleteszem a rózsáira szedett, megtisztított karfiolt is. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt. 
Fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesnek, és így főzöm tovább. A tejfölbe keverek 2 kanál lisztet és óvatosan a leveshez adom. Összefőzöm.  12345317

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!