Gabicsek oldalán már hetek óta szemeztem ezzel a recepttel. Ma a zöldségleves mellé el is készült. Hmm, ha ti még ettetek finomat! Isteni finom, puha tésztája van, az íze pedig fenomenális. Azt hiszem, elfelejtem a régi receptemet, és ezentúl csak ezt fogom készíteni. Ráadásul keleszteni sem kell, így kb. 40 percen belül a tányérunkon lehet a finom házi kakaós csiga. A tölteléke pedig variálható. Legközelebb fahéjasan próbálom ki. Ebből a mennyiségből nekem 12 darab csiguszom lett.
25 dkg túró
25 dkg sima liszt
fél dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
1-2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
4 púpos evőkanál porcukor
2 – 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Kézzel beledolgozom a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütöm légkeveréses sütőben.
A múltkor két vékonyabb rudat csináltam, azért nem lett igazán csiga alakja, de az ízén mit sem változtatott ez 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: