Sziszikeccs - Konyhám ízei

Villámgyors kakaós csiga

Gabicsek oldalán már hetek óta szemeztem ezzel a recepttel. Ma a zöldségleves mellé el is készült. Hmm, ha ti még ettetek finomat! Isteni finom, puha tésztája van, az íze pedig fenomenális. Azt hiszem, elfelejtem a régi receptemet, és ezentúl csak ezt fogom készíteni. Ráadásul keleszteni sem kell, így kb. 40 percen belül a tányérunkon lehet a finom házi kakaós csiga. A tölteléke pedig variálható. Legközelebb fahéjasan próbálom ki. Ebből a mennyiségből nekem 12 darab csiguszom lett.

dscn2777

25 dkg túró

25 dkg sima liszt

fél dl tej

5 evőkanál olaj

10 dkg porcukor

csipet só

fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

1-2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)

4 púpos evőkanál porcukor

2 – 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

dscn2773

Robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Kézzel beledolgozom a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütöm légkeveréses sütőben.

 

A múltkor két vékonyabb rudat csináltam, azért nem lett igazán csiga alakja, de az ízén mit sem változtatott ez 🙂

dscn2770

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!