25 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
0.5 dl joghurt
2 evőkanál olvasztott vaj
2 dl víz
15-20 dkg sonka
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, apránként hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, és a vízet, fakanállal összekeverjük, gyúrjuk. A tál tetejére folpackot nyomkodunk, és félretesszük pihenni 20-30 percre.
A tölteléket elkészítjük, apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk és az apróra vágott sonkát hozzátesszük.
A tésztát lisztezett deszkán köralapra nyújtjuk, mindig csak egy lapot nyújtunk ki. Közepére egy evőkanál tölteléket teszünk és összenyomjuk, ezután újra kinyújtjuk a tésztát. Forró olajban/vajban kisütjük.
Én félbehajtottam, nem újragyúrtam, azért néz így ki:)

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: