Sziszikeccs - Konyhám ízei

Hússal töltött paratha

25 dkg finomliszt 
1 kávéskanál só 
0.5 dl joghurt 
2 evőkanál olvasztott vaj 
2 dl víz 
15-20 dkg sonka 

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, apránként hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, és a vízet, fakanállal összekeverjük, gyúrjuk. A tál tetejére folpackot nyomkodunk, és félretesszük pihenni 20-30 percre. 
A tölteléket elkészítjük, apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk és az apróra vágott sonkát hozzátesszük. 
A tésztát lisztezett deszkán köralapra nyújtjuk, mindig csak egy lapot nyújtunk ki. Közepére egy evőkanál tölteléket teszünk és összenyomjuk, ezután újra kinyújtjuk a tésztát. Forró olajban/vajban kisütjük. 

Én félbehajtottam, nem újragyúrtam, azért néz így ki:)

12123083

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!