A tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
4 dl tej
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
5 dkg élesztő
pici só
A kakaókrémhez:
25 dkg margarin
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
20 dkg cukor
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a cukrokkal és a kakaóporral, robotgéppel kikeverjük. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük,széleit behajtjuk és feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a megmaradt kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: