Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kakaós kalács

A tésztához: 
60 dkg liszt 
3 tojás sárgája 
4 dl tej 
6 dkg cukor 
2 evőkanál étolaj 
5 dkg élesztő 
pici só 

A kakaókrémhez: 
25 dkg margarin 
3 tasak vaníliás cukor 
5 dkg kakaópor 
20 dkg cukor 

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a cukrokkal és a kakaóporral, robotgéppel kikeverjük. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük,széleit behajtjuk és feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, tetejüket a megmaradt kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

12049451

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!