Egy igazán finom sós süti.
50 dkg liszt
kb. 1.5 dl tejföl
30 dkg margarin
1 ek. só
Kolbászkrémhez:
20 dkg lángolt kolbász
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Gyorsan dolgozzunk, nem szabad felmelegednie! Néhány órára hűtőbe tesszük. A kolbászkrémhez a kolbász bőrét lehúzzuk, elkeverjük a tejföllel, reszelt sajttal. A tésztát 4 részre osztjuk. 5 mm-es vastagságú téglalapokat nyújtunk, és megkenjük a krémmel. Feltekerjük, folpackba csavarjuk és a fagyasztóba tesszük. 30 perccel később 1 centi vastagra szeleteljük, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő, amennyit éppen sütni készülünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: