Nagyon sokan dicsérték ezt a receptet, ezért gondoltam, elkészítem. A családnak ízlett, én viszont többet vártam tőle.
A tetejére
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához
50 dkg háztartási keksz (szögletes forma)
3 csomag főzni való vanília ízű pudingpor
20 dkg kristálycukor
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: