Sziszikeccs - Konyhám ízei

Virslis tészta

Ha egy nagyon gyorsan elkészíthető finom fogást szeretnél ebédre vagy vacsorára, akkor a virslis tészta az egyik legjobb választás. Én nagyon szeretem, főleg, mikor jó sűrűre sikerül. A virslit nem szoktam sajnálni belőle 😀

DSCN2616p

0.5 kg virsli

1 közepes fej hagyma

2-3 evőkanál olaj

2 csapott evőkanál liszt

egy nagy tejföl

pirospaprika, só, bors

tészta

sajt

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, majd ráteszem a pirospaprikát és a karikára vágott virslit. Felöntöm kevés vízzel. Megsózom (de csak kicsit, mert a virsli már sós!),borsozom,  és kb. 10 percig lefedve főzöm. A tejfölt közben elkeverem a liszttel, majd a virslire öntöm. A tésztát eközben sós vízben kifőzöm, leszűröm és tányérokra teszem. A tésztára merek a pörköltből, és megszórom reszelt sajttal.

DSCN2618p

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!