Ha egy nagyon gyorsan elkészíthető finom fogást szeretnél ebédre vagy vacsorára, akkor a virslis tészta az egyik legjobb választás. Én nagyon szeretem, főleg, mikor jó sűrűre sikerül. A virslit nem szoktam sajnálni belőle 😀
0.5 kg virsli
1 közepes fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál liszt
egy nagy tejföl
pirospaprika, só, bors
tészta
sajt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, majd ráteszem a pirospaprikát és a karikára vágott virslit. Felöntöm kevés vízzel. Megsózom (de csak kicsit, mert a virsli már sós!),borsozom, és kb. 10 percig lefedve főzöm. A tejfölt közben elkeverem a liszttel, majd a virslire öntöm. A tésztát eközben sós vízben kifőzöm, leszűröm és tányérokra teszem. A tésztára merek a pörköltből, és megszórom reszelt sajttal.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: