Nagyon szeretem a túrógombócot, ezt a receptet pedig kifejezetten. Imádom, ahogy érezni benne a citrom ízt, a gombócok nem kemények, hanem lágyak. Porcukorral, tejföllel, lekvárral, vanília pudinggal ,ki hogyan szereti.
Túrógombóc
500 g félzsíros tehéntúró
120 g búzadara
3 db tojás
1 db citrom héja
1 csipet só
ízlés szerint cukor /vaníliás cukor vagy édesítő
díszítéshez:
zsemlemorzsa
vaj
porcukor
tejföl
A túrót elmorzsolom, majd hozzáadom a búzadarát, a 3 tojást (fel lehet verni előtte), cukrot, citrom reszelt héját és a sót. Gombócokat formázok belőle, majd kicsit állni hagyom. Én csak addig szoktam, míg felforr a víz. Sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljönnek a víz tetejére, még 5 percig főzöm, azután kiszedem a kész zsemlemorzsára. (A zsemlemorzsát vajon megpirítom.) Porcukorral és tejföllel, vagy vaníliás pudinggal kínálom. (a pudingot ilyenkor hígabbra főzöm, hogy öntet legyen belőle)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: