Sziszikeccs - Konyhám ízei

Rakott zöldbab

1kg zöldbab
50 dkg darált sertéshús
1 nagy pohár tejföl
2 db tojás
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tk só
2 mk őrölt bors
zsemlemorzsa
olaj

A zöldbabot 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált 11470855húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk.
A zsemlemorzsát pici olajon megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darált húst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!