Piadina
Lepényhez
60 dkg liszt
15 dkg sertészsír
1 mk. szódabikarbóna
1+1/4 tk. só
langyos víz
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. 12 gombócot formázunk. 1-2 mm-es keres lapokká nyújtjuk. Forró teflonserpenyőbe egyenként kisütjük, mindkét oldalán 1-2 percig. Egy konyharuhát leterítek, erre rakom a lepényt és mindig visszatakarom. Egymásra pakolom a tésztát és tálalásig melegen tartom.
Töltelék: 1 kg csirkemell
olaj
só,bors
gyros fűszerkeverék
paradicsom,
paprika,
lilahagyma,
uborka
A húst fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. A zöldségeket apró kockára vágom. Megtöltöm a lepényt és félbehajtva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: