Sziszikeccs - Konyhám ízei

Kakaós csiga

40 dkg liszt
20 dkg Rama
4 tojássárgája
2 dkg élesztő
pici tej (kb 1 dl)
1 ek cukor

Töltelék
4 tojásfehérje
36 dkg porcukor
10 dkg keserű kakaópor
1 tojás a kenéshez
sütőpapír a tepsibe

A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát és a duplájára kelesztjük. A töltelékhez kikeverjük a hozzávalókat. A tésztát 3-4 db-ra vágjuk, attól függ, hogy mekkora csigákat szeretnénk készíteni, majd egyesével nyújtjuk ki őket és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, szeletekre vágjuk és egymás mellé fektetjük őket. Tojással lekenjük és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

11411910

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!